Головна » 2015 » Листопад » 23 » Заготівля насіння для майбутніх лісів
17:28
Заготівля насіння для майбутніх лісів

Заготівля лісонасіннєвої сировини

Одночасно із посадкою та доповненнями лісових культур восени проводяться заготівля лісового насіння. Саме зараз розпочинається збір лісо насіннєвої сировини ялини звичайної, модрини європейської та жолудя дуба звичайного. Особливо важливим є заготівля жолудя дуба, адже минулий рік виявився неврожайним для цієї лісоутворюючої породи. Щоб поповнити дефіцит лісонасіннєвої сировини, на нашому підприємстві прикладають максимум зусиль для збору якомога більшої кількості насіння і забезпечити в майбутньому власні потреби у стандартному садивному матеріалі на декілька років вперед.

На даний час ДП «Буський лісгосп» вже заготовив понад 3 т. жолудя і не зупиняється на досягнутому, продовжуючи заготівлю.

Разом із працівниками лісової охорони вагомий доробок у виконання планових показників внесли учні Куткірського, Топорівського, Соколянського, та Ожидівського шкільних лісництв, учнівська молодь та небайдужі громадяни.

Заготовлений жолудь пройшов первинну перевірку на життєздатність у нас на підприємстві ( використано метод флотацій жолудя), а пізніше пройде апробацію якості у Львівській лісо насіннєвій лабораторії, де буде  встановлено клас якості , його посівні властивості.

Подальша  доля насіння різна: частина заготовленого жолудя висівається восени у відкритий грунт, а частина – буде закладена на стратифікацію, щоб навесні також висіяти в грунт.

В кожному лісництві уже створено тимчасові лісові розсадники, проведений основний обробіток  грунту і висіяний жолудь. Так, в Незнанівському лісництві висіяно 250 кг, в Боложинівському – 400кг, а в Соколянському  - 560 кг жолудя.

Зроблено в цьому році немало добрих справ, але лісівники нашого підприємства не зупиняються на досягнутому. Уже зараз свої думки і творчі помисли вони спрямовують з завтрашній день. Поки дозволяють погодні умови, спеціалісти лісової охорони завершують очистку лісосік головного користування від порубочних решток, здійснюють обробіток грунту під лісові культури і сприяння природному поновленню, приступили до попереднього проектування лісокультурних робіт 2016 року.

 

Інженер лісовідновлення

ДП «Буський лісгосп»                                                            М’якуш І.І.        

Переглядів: 596 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: