Головна » 2015 » Листопад » 11 » Відпочинок у лісі
17:11
Відпочинок у лісі

Відпочинок у лісі – це романтично, затишно і дуже традиційно для кожного з нас, особливо у теплу пору року. Але він має бути комфортним і максимально безпечним – причому це стосується як відпочивальників, так і власне лісу. Особливої актуальності ця тема набуває під час пожежонебезпечного періоду. Тому лісівники ДП «Буський лісгосп» досить багато уваги приділяють створенню рекреаційних пунктів.

         Їх облаштовують переважно вздовж автомобільних трас. Тоді працівники лісової охорони дбають ще й про те, аби до зони відпочинку був зручний під’їзд і можливість припаркувати авто. Але такі ж рекреаційні майданчики можуть бути в глибині лісу або поблизу населених пунктів – в місцях, традиційно вибраних місцевими мешканцями для свого відпочинку.

        В кожному такому пункті є зручні дерев’яні столи й лави, ошатні альтанки, накриття від дощу. Розмір майданчику може бути меншим – осіб на 10 або більшим – до 40, тож відпочивальники мають змогу обирати – щоб було просторо чи більш затишно. А вже кам’яні мангали додають не тільки затишку, а й романтики. Крім того, їхня наявність (або ж спеціально облаштовані місця для розведення вогню) – це зручно для людей і водночас це безпечно від вогню, який є найбільшим ворогом лісу в зелених насадженнях. Зокрема нещодавно на території Грабівського лісництва ДП «Буський лісгосп» силами лісової охорони створено 2 рекреаційні майданчики для відпочинку громадян.

        На жаль, наші громадяни частенько залишають після свого відпочинку сміття. Тож лісівники сподіваються на свідомість відпочивальників. Господарі лісу вкотре просять відвідувачів рекреаційних пунктів не смітити, поважати їхню працю, цінувати створене – не пошкоджувати збудованих дерев’яних споруд, не псувати їх написами чи різьбою. Адже на їхнє будівництво, постійну підтримку чистоти й порядку йдуть чималі кошти. Та й кожен приходить відпочивати не останній раз, тож варто подбати, щоб і наступного разу в місці відпочинку було затишно й приємно.

 

                                                                                                   Прес-служба ДП «Буський лісгосп»

Переглядів: 569 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: