Головна » 2022 » Січень » 25 » Звітує Державне підприємство «Буське лісове господарство»
13:13
Звітує Державне підприємство «Буське лісове господарство»

Закінчився 2021рік і працівники державного підприємства «Буське лісове господарство» приступили до підведення підсумків роботи за звітній період. Перш за все, основні показники виробничо-фінансової діяльності підприємства представлені у Львівське обласне управління лісового і мисливського господарства.

У звітному періоді підприємством заготовлено 56.8тис. м3 деревини, в тому числі від рубок головного користування 38.6 тис м3. Вся необроблена деревина реалізована для потреб внутрішнього ринку.

На підприємстві успішно працює деревообробний цех первинної обробки деревини. За звітній період у власному цеху перероблено 6.8 тис.м3 деревини та реалізовано продукції переробки деревини на суму 11.0млн. грн. Загалом підприємством реалізовано продукції на суму 89.6 млн. грн., що на  33,4 млн. грн більше  ніж у минулому році.

Державне підприємство «Буське лісове господарство» у  2021році сплатило до  бюджетів усіх рівнів 27.5 млн. грн. Зокрема, до державного бюджету України сплачено  20.7 млн. грн. Значну частину платежів до держбюджету становить ПДВ – 12.3 млн.грн., рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 3,3 млн. грн. Слід відзначити, що за звітній період 2021року підприємство сплатило 6.8млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету.

Своєчасно та в повному обсязі підприємством сплачено єдиний соціальний внесок в розмірі  5.1 млн. грн. Цей показник забезпечує наповнення дохідної частини Пенсійного фонду України, відтак сприяє виплаті пенсій пенсіонерам.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника склала  16405 грн. або 176 % по відношенню до минулого року.  Треба відзначити, що працівники лісової охорони ДП «Буський лісгосп» дбають про майбутнє лісового господарства підприємства та району зокрема. У звітному році посаджено 89.6га лісових культур та проведено сприяння природньому поновленню основних лісоутворюючих порід на площі 110,7 га. Проведено догляди за лісовими культурами та природним наповненням на площі 658.8га, а також проведено доповнення лісових культур та введення недостаючих порід на площі 295,10 га, зроблено обробіток грунту під лісові культури на 2022 рік на площі 66 га. При веденні лісокультурного виробництва до складу лісових культур вводилися швидкоростучі деревні породи.

Проводились обстеження працівниками ДСЛП «Львівлісозахист» оцінки впливу небезпечних патогенних процесів на лісові насадження, тому на підприєсмтві було вчасно проведено заходи щодо покращеного санітарного стану лісових насаджень.

Проведені роботи з інвентаризації та оновлено лісонасінневу базу основних лісоутворюючих порід, загальна площа об’єктів складає – 185.8га, а саме:

генетичних резерватів -85.1га;

плюсових насаджень – 24.0га;

постійних лісонасінневих ділянок -73.7га;

створено лісонасінневу плантацію – 3.0га.

Віддібрано та зараховано  плюсових дерев породи  «сосна звичайна» в кількості 21шт в Грабівському лісництві.

ДП «Буське лісове господарство» взяло активну участь у масштабній акції "Створюємо ліси разом", яку організувало Держлісагентство у рамках програми "Зелена країна", ініційованої президентом України. Протягом двох місяців лісівники та всі бажаючі садили дерева по усій країні.

Станом на 01.12.2021 року, на виконання Указу Президента України від 07.06.2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів», ДП «Буський лісгосп» проведено наступні роботи:

     Спільно з територіальними громадами було озеленено 21 шкільній та дошкільний навчальні заклади. Проводилась висадка дерев в парках, скверах та біля Олеського замку. Всього висаджено на території ОТГ 7708 дерев. В т.ч.: хвойних – 5546 шт.; листяних – 2162 шт.

      Проведено 24 лекції з учнівською молоддю.

      В рамках Акції проведено лісовідновлення на площі 6,1 га. висаджено 33,2 тис.шт. дерев. У висадці брали участь працівники підприємства, члени їх родин, жителі громад. Втому числі 30.10 2021 року було проведено толоку «Об’єднуємо один мільйон людей за добу», під час якої висаджено 30,86 тис. дерев головних лісоутворюючих порід. Участь у толоці прийняло 64 чоловіки.

       Всього 2021 році в лісовому фонді було висаджено 737,28 тис. шт. дерев на площі 207,5 га., в тому числі лісорозведення на площі 7.2 га і висаджено 24, 2 тис шт. дерев.

      Станом на 01.12. 2021 року виявлено самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок загальною площею 66,3га.

А саме: Буська ТГ – 59,7 га

​ Красненська ТГ – 6,6 га (присвоєно кадастровий номер)

На сесіях вищезазначених територіальних громад надано дозвіл на розробку документації та передачу в постійне користування цих земельних ділянок.

Постійно оновлюється техніка лісгоспу, так для потреб підприємства придбали трактори Беларус-1221.2 та Беларус-892.2, маневрений напівпричіп-лісовоз австрійського виробництва «Binderberger RW 12» оснащений маніпулятором, патрульний автомобіль Renault Duster,  культиватор лісовий борозний КЛБ-1,7 та інше. Загалом, переважна частина техніки буде використовуватись на підготовці грунту для садіння лісових культур, доглядах за молодими насадженнями та на інших лісогосподарських роботах.

Постійно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування та ЗМІ, підтримуємо та надаємо необхідну допомогу бюджетним організаціям соціальної сфери.

Позитивні результати роботи нашого підприємства – це спільна, наполеглива праця всіх працівників нашого колективу.

 

Прес – служба ДП «Буський лісгосп»

Переглядів: 239 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: