Головна » 2015 » Квітень » 15 » Здобутки лісівників Бущини
11:20
Здобутки лісівників Бущини

Весна – час,  коли все в природі і навколо оживає та оновлюється. Цьогорічна весна напрочуд швидко і дружньо завітала на терени нашого району. А отже у лісівників Бущини гаряча і відповідальна пора – садіння лісу.

Безсніжна зима, незначна кількість весняних опадів внесли суттєві корективи у проведення лісокультурної компанії . Доводиться надзвичайно раціонально використовувати кожен погожий день :  з раннього  ранку до  смеркання працюють люди на лісових ділянках, щоб згодом піднявся могутній ліс.

Цьогорічні завдання у лісівників ДП «Буський  лісгосп» досить значні : необхідно створити лісові культури на площі 105 га та провести сприяння природньому поновленню на понад 100 гектарах лісових земель.

Заплановано створити лісонасіннєві плантації технічноцінних деревних порід (модрина, ялина, ялиця, дугласія, бук), розширити  асортимент декоративних видів, доповнити плантацій новорічних ялинок.

У 2014-2015 роках в розсадниках лісгоспу вирощено понад  650 тис. шт. стандартних сіянців сосни звичайної і 281 тис. шт. сіянців дуба звичайного та понад 50 тис. шт. сіянців інших порід.

Уже в поточному році працівниками лісгоспу заготовлено 4500 кг шишок сосни звичайної . Вся лісонасіннєва сировина перероблена у Львівському селекційно – насіннєвому центрі та отримано 58,7 кг насіння сосни.

В трудових звитягах лісівників  Бущини значну допомогу  надають школярі Ожидівського, Соколянського і Топорівського шкільних  лісництв , працівники Буської РДА, депутати районної Ради, громадські активісти.

Так, в рамках Всеукраїнської акції  «Майбутнє лісу  в твоїх руках » на території Грабівського л- ва громад кістю району висаджено понад 5000 шт. сіянців сосни та дуба. В акції взяли участь 35 активістів. Старшокласники шкільних лісництв загальноосвітніх шкіл прийняли участь у створенні тимчасових лісових розсадників, висіяли насіння сосни звичайної; створили лісові культури на площі 8,4 га ,висаджено більше 45 тис. шт. сіянці основних лісоутворюючих порід.

Директор ДП "Буський лісгосп"

Яворський М.В

Переглядів: 576 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: