Головна » 2018 » Березень » 14 » Збережемо перші провісники весни !
16:35
Збережемо перші провісники весни !

         У багатьох країнах підсніжник білосніжний (звичайний) і білоцвіт весняний називають ключами від весни. У Німеччині вони – снігові дзвіночки, у Великій Британії – снігові сережки, у Франції – снігобуравчики. В українців – це проліски, підсніжники, збанки, ряст.
      Як символи весни і емблеми оновлення природи покриють незабаром розсипи веснівок лісові
галявини, заквітчають землю ніжними барвами і, замилувавшись вкотре цим дивом природи, хочеться жити і творити добро для ближнього.
Але разом із весняною природою прокидаються від зимової сплячки і збирачі квітів, які у великій кількості заготовляють їх і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля, хто сприяє квітковому бізнесу заради короткочасного споглядання провісників дикої природи. Особливо багато продається цих квітів напередодні березневих свят.

       Цією статтею ДП «Буський лісгосп» ще раз хоче привернути увагу тих, хто, не зважаючи на заборону збору і продажу первоцвітів, які занесені до Червоної книги України, все ж таки намагаються займатись «квітковим промислом». Порушники притягаються до адміністративної відповідальності. На місці злочину членами рейдових бригад на них складаються протоколи, а продукція конфіскується. За знищення і незаконний збут «червонокнижних» рослин накладається штраф близько 100 гривень і за кожну квітку порушник додатково відшкодовує 12 гривень.
Наголошуємо на тому, що заборонений продаж усіх диких «червонокнижних» квітів. Вмовляння перед природоохоронцями, що нібито вони вирощені у теплиці чи біля хати, не мають значення, бо заборона закону стосується усіх рослин, занесених до Червоної книги України – головного державного документа, який оберігає тваринний і рослинний світ від повного знищення.
Хочеться вірити, що усвідомлення кожного з нас про відповідальність за збереження навколишнього природного середовища, нашого довкілля буде доброю гарантією уникнення тих непорозумінь, які допускали губителі природи в попередні роки.

Прес-служба ДП «Буський лісгосп»

 

 

Переглядів: 466 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: