Головна » 2016 » Березень » 4 » Збережемо перші провісники весни !
10:50
Збережемо перші провісники весни !

          Як символи весни і емблеми оновлення природи покриють незабаром розсипи веснівок лісові  галявини, заквітчають землю ніжними барвами і, замилувавшись вкотре цим дивом природи, хочеться жити і творити добро для ближнього.
         Але разом із весняною  природою прокидаються від зимової сплячки і збирачі квітів, які у великій кількості  заготовляють їх і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля, хто сприяє квітковому бізнесу заради короткочасного споглядання провісників дикої природи. Особливо багато продається цих квітів напередодні 8 Березня

         Цією статтею ДП «Буський лісгосп» ще раз хоче  привернути увагу тих, хто, не зважаючи на заборону збору і продажу первоцвітів, які занесені до Червоної книги України, все ж таки намагаються займатись «квітковим промислом». Порушники  притягаються до адміністративної відповідальності. На місці злочину членами рейдових бригад на них складаються протоколи, а продукція конфіскується. За знищення і незаконний збут «червонокнижних» рослин накладається штраф близько 100 гривень і за кожну квітку порушник додатково відшкодовує 12 гривень.
            Наголошуємо на тому, що заборонений продаж усіх диких «червонокнижних» квітів. Вмовляння перед природоохоронцями, що нібито вони вирощені у теплиці чи біля хати, не мають значення, бо заборона закону стосується усіх  рослин, занесених до Червоної книги України – головного державного документа, який оберігає тваринний і рослинний світ від повного знищення.
         Хочеться вірити, що усвідомлення кожного з нас  про відповідальність за збереження навколишнього природного середовища, нашого довкілля  буде доброю гарантією уникнення тих непорозумінь, які допускали губителі природи в попередні роки.
    

 Інженер ОЗЛ ДП «Буський лісгосп»

  Рабий С.В.

Переглядів: 517 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: