Головна » 2014 » Грудень » 17 » Збережемо новорічні традиції без шкоди для природи
11:40
Збережемо новорічні традиції без шкоди для природи

Збережемо новорічні традиції без шкоди для природи

 

Наближаються зимові свята, які для більшості людей неможливі без ошатно прикрашеної ялинки. Це деревце приносить особливий дух та навіть національну рису. Ця беззахисна рослина стала символом домашнього затишку, єднання родини, символом благополуччя. Проте цей символ є своєрідним жертвоприношенням – зрубане, помираюче деревце стало символом життя і сімейного щастя. Багато хто може заперечити, що ялинки спеціально висаджують для того, щоб їх зрубати для продажу. На жаль, мало хто задумується про той непоправний збиток, який наноситься зеленим насадженням.

Задовольняючи, взагалі-то, звичайні забаганки, що називаються традицією, під сокирою зникають не окремі сосни та ялини, а цілі квартали лісу. А чим буде заповнена утворена прогалина? Щорічно в передсвяткові дні гине кілька мільйонів ялинок. Чи так вже незамінне в нашому будинку живе новорічне дерево?

Що стосується альтернативи, то сьогодні їх більш, ніж достатньо. Складання новорічних букетів дозволить зберегти мільйони красунь. Їх з великим успіхом можуть замінити синтетичні. А щоб в кімнаті відчувався аромат хвої, достатньо однієї-двох гілочок ялинки чи сосни, оформлених в оригінальну композицію. Це сприяє тому, що велика кількість гілок, що залишаються в лісі, на місцях санітарних рубок, головного користування дасть економічний ефект, збереже ліс, збереже життя багатьом деревам, на вирощування яких необхідно багато років, і чималі кошти. Новорічний настрій можуть створити зі смаком складені новорічні букети. Загалом, є багато варіантів прикрасити своє житло до Нового року, не заподіюючи шкоди природі. Але їх необхідно пропагувати…

Передноворічна компанія, яка щорічно проводиться працівниками ДП «Буський лісгосп» спрямована не тільки на попередження незаконного вирубування хвойних дерев, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему, що дозволить значно скоротити попит на живі дерева. Зрубана красуня в помешканні недовго тішитиме своєю присутністю - вона зачахне за кілька тижнів чи навіть днів. А на природі ялинка ще довго буде радувати нас, наших дітей та нащадків, даруючи чисте повітря, приємний хвойний аромат, спокій і відпочинок.

З метою забезпечення державного контролю за заготівлею, реалізацією новорічних ялинок та недопущення самовільних рубок шпилькових насаджень в передноворічний період на території лісгоспу  лісовою охороною постійно проводитимуться рейдові перевірки по виявленню незаконного вирубуванню новорічних ялинок.

ДП «Буський лісгосп»  інформує, що торгівельні пункти по реалізації новорічних ялинок  створено на території садиби лісгоспу, лісництв ДП «Буський лісгосп» та на ринку м. Буськ.

Купуючи ялинку на організованих базарах та у сертифікованих продавців, ви не тільки зробите свій внесок у збереження довкілля, а й у відновлення зелених насаджень. Адже частина сплачених за ялинку коштів піде на створення нових хвойних лісів. Слід зауважити, що до адміністративної відповідальності притягується особа, яка незаконно зрізала новорічну красуню, збитки становлять від 197,50 грн.  та штраф від 85,0 грн.  , а також особа що придбала незаконно зрубану ялинку.

Назва продукції

Довжина, м

Смерека

Сосна

 

 

 

Ялинки новорічні

До 1 м

50,0

30,0

1,0-1,5

70,0

50,0

1,5-2,0

80,0

60,0

2,0-2,5

110,0

70,0

З метою ефективної реалізації новорічних ялинок в сезоні 2014-2015 років ДП «Буський лісгосп» встановив їх відпуск за цінами (з ПДВ) в наступних розмірах:

  1. Ялинки новорічні більше 2,5 метра реалізовувати з надбавкою за кожен 0,5 метра висоти:

Смерека, сосна ----------- 20,0 грн.

  1. Пропозиція по рівню цін на умовах франко-нижній  склад.
  2. Оптові ціни узгоджувати з адміністрацією підприємства.

 

Пам’ятаймо, що штрафами зрубаних ялинок не відновити. Тому, щоб зберегти природу і вікові традиції святкування різдвяно-новорічних свят, в першу чергу, слід виховувати екологічну свідомість та культуру населення.

Номера гарячої лінії: (264) 2-16-41; (264) 2-14-62; 097-951-67-55

Інженер охорони захисту лісу

  ДП «Буський лісгосп»

                                                                                                                                             Рабий С.В

Переглядів: 734 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: