Головна » 2020 » Вересень » 18 » З ТРУДОВИМИ ДОСЯГНЕННЯМИ ДО ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА
11:05
З ТРУДОВИМИ ДОСЯГНЕННЯМИ ДО ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА

Для кожного лісогосподарського підприємства важливим рубежем в підведенні підсумків роботи є професійне свято – День працівників лісу. Працівники ДП «Буське лісове господарство»  також зустрічають його конкретними досягненнями, виробничими показниками, аналізують зроблене і складають плани на перспективу в нелегких умовах затяжної вірусної пандемії, яка внесла серйозні корективи у виробничий ритм підприємства.

Ритм справді видався напруженим. І все ж, за звітний період підприємство заготувало 33,3 тис. кбм. деревини, в тому числі від рубок головного користування 23,6 тис. кбм.

     Вся необроблена деревина реалізована для потреб внутрішнього ринку. На підприємстві успішно працює цех первинної обробки деревини. За звітний період у ньому перероблено 7,7 тис. кбм. деревини та реалізовано продукції на суму 11,2 млн. грн.                          .              

     Загалом підприємство реалізувало продукції на суму 35,1 млн. грн. 

     Важливим компонентом роботи нашого лісгоспу є своєчасна сплата обов’язкових платежів до державного  і місцевих бюджетів. Так, у першому півріччі 2020 року ДП «Буське лісове господарство» сплатило до бюджетів усіх рівнів 13,0 млн. грн. податків та зборів. Зокрема, до державного бюджету України сплачено 8,4 млн. грн. Значну частину платежів до держбюджету становить  ПДВ – 5,3 млн. грн., рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 2,2 млн. грн.. Слід відзначити, що за звітний період 2020 року підприємство сплатило - 2,4 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету .

Своєчасно та в повному обсязі  підприємство сплатило  єдиний соціальний внесок у розмірі 2,2 млн. грн.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника склала 8412 грн.

Необхідно  відзначити, що працівники ДП «Буське лісове господарство» дбають про майбутнє лісового господарства підприємства та району в цілому. За звітний період посаджено 92 га. лісових культур та проведено сприяння природньому поновленню основних лісоутворюючих порід на площі 89 га. Проведено догляди за лісовими культурами та природним поновленням на площі 282 га.

      Цьогоріч підприємство отримало кошти з обласного бюджету на ведення лісокультурного виробництва, в зв’язку з чим закуплено садивний матеріал сіянців  модрини, ялини, сосни та дуба із закритою кореневою системою на суму 100.0 тис. грн. у спеціалізованому підприємстві ДП « Львівський селекційно – насінницький центр».

     При веденні лісокультурного виробництва до складу лісових культур вводилися швидкоростучі деревні породи та створено експериментальні культури з них.

     Розпочато роботи з інвентаризації оновлення лісонасінневої бази основних лісоутворювачів, а отже у лісового господарства Бузеччини є перспективне майбутнє.

     Важливою складовою в роботі підприємства є проведення базового лісовпорядкування на наступний ревізійний період 2021 – 2030 років. Львівська лісовпорядкувальна експедиція розпочала польові роботи, але  зробити доведеться ще чимало, адже від запланованих заходів сьогодні буде залежати робота підприємства в майбутньому. Вартість лісовпорядкувальних робіт становить майже 1,8 млн. грн.

     Постійно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування та із ЗМІ, підтримуємо та надаємо необхідну допомогу бюджетним організаціям соціальної сфери.

     Позитивні виробничі показники, з якими  наше підприємство зустрічає своє професійне свято, є спільною наполегливою працею всього колективу.     

     Напередодні Дня працівника лісу щиро вітаємо кожного трудівника, кожного працівника лісової охорони. Прийміть, дорогі колеги, слова щирої дяки за невтомні ваші труди. Бажаємо вам міцного здоров’я, наснаги, нових успіхів і досягнень у нелегкій, але такій благородній і потрібній для людей лісовій галузі, в ім’я розвитку і розквіту якої щоденно заступаємо на свої вахти.

На фото: ( зліва направо) провідний інженер з лісовідведення Василь Пацкан , директор підприємства Микола Яворський, інженер з охорони і захисту лісу Тарас Феденишин та головний лісничий Ігор М’якуш у переддень свята обговорили результати базового лісовпорядкування. Вони – радують.

                                              Прес служба ДП «Буське лісове господарство».

Переглядів: 271 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: