Головна » 2019 » Березень » 18 » З поглядом у майбутнє…
17:43
З поглядом у майбутнє…

    Цьогоріч весна досить швидко прийшла на терени Бущини.А отже у лісівників району добавився значний обсяг робіт у веденні лісового господарства.

Не дивлячись на тимчасові труднощі, працівники лісової охорони ДП « Буське лісове господарство» з оптимізмом взялись до виконання весняних лісокультурних робіт.

Слід відзначити, що основний доробок для початку весняних робіт був закладений ще восени минулого року. Минулий рік для працівників лісової охорони був досить плідний. Зокрема, в звітному році посаджено 139 га. нових лісових культур (при планових показниках 133 га.) В цей сумарний показник ввійшли лісові культури, які створені на площі понад 11 га. за бюджетні кошти. Ці лісові культури характерні оригінальними схемами створення, крупномірним садивним матеріалом з закритою кореневою системою модрини європейської, дугласії Мензіса, ялини європейської - деревні породи, які не часто зустрічаються на території району. Проведено сприяння природньому поновленню на площі 46 га.

Дбайливою опікою були охоплені молоді лісові насадження, створені в минулі роки. Так , в минулому році проведено догляди за лісовими культурами і природнім поновленням на площі 680 га. та доповнено лісові культури на площі понад 100 га.

Та основна увага в кінці минулого року була зосереджена на зборі лісонасіннєвої сировини – адже ліс майбутнього починається з маленької насінини. Минулорічна осінь видалась урожайною на жолуді дуба звичайного. Тому , дбаючи про ліси майбутнього, працівники лісової охорони заготовили рекордну кількість жолудя дуба - понад 10 тонн. У цій не легкій роботі велику допомогу надали шкільні лісництва Топорівської та Соколянської ЗОШ , гімназії м. Буська , жителі сіл району.

Така кропітка робота була продовжена і в цьому році з початку року працівники лісової охорони підприємства заготовили понад 4000 кг. шишок сосни звичайної, модрини європейської та ялини звичайної. Вся лісонасіннєва сировина шпилькових порід здана на переробку у Львівський селекційно –насінницький центр. В перспективі після належної переробки отримаємо насіння для посіву в лісових розсадниках підприємства.

Адже в цьому році колективу підприємства слід виконати чималі обсяги лісокультурних робіт. На весну цього року заплановано створити лісові культури на площі 112 га. та провести сприяння природньому поновленню лісів на площі у 75 га , значні площі будуть охоплені доповненням лісових культур, створених у минулому.

Роботи дуже багато та виконати її треба якісно і в стислі терміни – допоки дозволяють погодні умови. Тому, користуючись нагодою, запрошуємо всіх небайдужих, громадських активістів , учнівську молодь, депутатів всіх рівнів та керівництво району долучитись до акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», яку підприємство проводить щороку та прийняти посильну участь у створенні лісових насаджень Буського району.

Цього тижня, 21 березня, працівники лісової охорони Львівщини відзначають Міжнародний день лісів. Лісівники ДП «Буське лісове господарство» також долучаються до відзначення цієї дати. Так , колектив працівників контори підприємства будуть створювати нові лісові культури в лісфонді Верблянського лісництва. В інших лісництвах також заплановано заходи щодо створення лісових культур майбутнього. До цього важливого заходу долучаємо учнівську молодь шкільних лісництв , адже за молодими – наше майбутнє….

Пресс-служба ДП "Буське лісове господарство"

Переглядів: 362 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: