Головна » 2016 » Березень » 16 » З поглядом у майбутнє…
10:36
З поглядом у майбутнє…

   Цьогорічна весна напрочуд швидко і дружно завітала на терени нашого району. А отже у лісівників Бущини гаряча і відповідальна пора – садіння лісу. Доводиться надзвичайно раціонально використовувати кожен погожий день: з раннього ранку до смеркання працюють люди на лісових ділянках, щоб згодом піднявся могутній ліс.

Цьогорічні завдання у лісівників ДП «Буський лісгосп» досить значні: необхідно створити лісові культури на площі 105 га та провести сприяння природному поновленню на 96 гектарах лісових земель.

Та все починається з лісового насіння. Маленька насінина є запорукою вирощування високопродуктивних технічно цінних порід в майбутньому.

А отже, про насіннєву базу основних лісоутворюючих порід нашого підприємства слід подбати заздалегідь. В планах лісівників Бущини цьогоріч є створення родинної насіннєвої плантації сосни звичайної. Робота досить кропітка і вимагає значних зусиль. Підготовчі роботи розпочато ще два роки тому. Із 28 клонів сосни звичайної державного заказника «Лопатинський», що на Радехівщині та плюсових дерев цієї породи у ДП «Буський лісгосп» заготовлено насіння та вирощено елітний садивний матеріал. В цьому році на теренах Боложинівського лісництва у кварталі 8, виділ 4, підібрано трьохгектарну площу, де уже проведено роботи із обробітку грунту. Попереду найвідповідальніша технологічна операція – висаджування тендітних двохрічних сіянців сосни звичайної.

Уже в поточному році працівниками лісгоспу заготовлено 4300 кг шишок сосни звичайної, модрини європейської, ялини звичайної. Вся лісонасіннєва сировина перероблена у Львівському селекційно-насіннєвому центрі та отримано близько 60 кг насіння.

Здобутки вагомі, а отже лісівники Бущини впевнено дивляться в майбутнє…

 

Головний лісничий ДП «Буський лісгосп»

Яворський М.В.

Переглядів: 503 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: