Головна » 2017 » Грудень » 6 » Відповідь Володимиру Типило
13:53
Відповідь Володимиру Типило

«Хто безкарно вирубує ліс на Бущині?» Ось така стаття 04.12.2017р. з’явилась на Буському медіа порталі (http://busknew.blogspot.com/2017/12/blog-post_66.html). Де автор, громадський активіст п. Володимир Типило звинуватив лісівників ДП «Буський лісгосп» у бездіяльності.

Для пояснення даної ситуації, надаємо відповіді на всі питання, які цікавлять автора.

  1. На фото, яке представив п. Типило видно автомобіль з рівненськими державними номерними знаками, який перевозить кругляк породи тополя ( на фото чітко видно) Можемо запевнити автора, що ДП «Буське ЛГ» не проводить вирубку породи тополя…

Також на фото добре видно, що даний автомобіль знаходиться на дорозі загального користування…де згідно посадових інструкцій державної лісової охорони, державна лісова охорона не має повноважень зупиняти автомобілі…

Працівниками ДП « Буського лісгоспу» проводиться контроль і охорона лісу від самовільних рубок. Станом на 01.12.2017 року було виявлено і затримано 14 лісопорушників , які повністю визнали свою вину і завдали збитку лісовому господарству на суму 88275 грн.

Щодо контролю за новорічними ялинками то державна лісова охорона, спільно з працівниками Національної поліції проводить рейди щодо самовільно зрізаних новорічних ялинок, а також тих які не мають маркування (бирок). Спільні рейди є погодженні керівниками і затвердженні. Про місця заготівлі і продажу новорічних ялинок, а також ціни, вся інформація висвітлюється в засобах масової інформації ( районна газета Воля Народу, Буське Радіо) і на офіційному веб-сайті підприємства http://busklg.ucoz.ua/.... Тому кожен бажаючий може ознайомитись….

 

  1. Згідно наказу Державного агенства лісових ресурсів України від 21.01.2013 року № 9 Затверджено « Методичні вказівки з відведення і таксації лісосік, видачі лісорубних квитків та огляду місць заготівлі деревини в лісах Держлісагенства. Всі види діяльності лісогосподарських, лісокультурних та лісозахисних заходів, а саме рубки головного користування – проводяться згідно розрахункової лісосіки затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України № 364 від 25 липня 2012 року, рубки формування та оздоровлення лісів, лісокультурні та лісозахисні роботи відповідно до «Проекту організації та розвитку лісового господарства на 2011-2020 рр», розробленого Львівською державною лісовпорядною експедицією . «Щодо вирубки під нуль», то на діляках головного корстування ДП «Буське лісове господарство» залишаються насінники, які натурно оформлені (обмальовані фарбою і пронумерованні) а також записанні на окрему відомість відповідно до вимог це Інструкції. Порубочні рештки складають в купи до 2-ох метрів. Не залишаються насінники тільки на суцільно-санітарній рубці, і порубочні рештки спалюють з метою знищення комах-шкідників лісу
  1. ДП «Буський лісгосп» завжди відкритий для співпраці з громадськістю. Тому в жовтні місяці 2016 року введено ознайомлення сільських, селищних, міських рад на території яких будуть проводитись різні лісогосподарські роботи. Дані матеріали були направлені в сільську або міську ради. Де місцеві депутати ознайомлювались з даними роботами. Погодження можна подивитись на нашому офіційному веб-сайті http://busklg.ucoz.ua/

Також там висвітлена вся інформація щодо рубок головного користування, відновлення, рубок формування і оздоровлення лісів, а також погодження лісорубних квитків… Всі ділянки мають прив’язки GPS координатів.

 

  1. Також надаємо інформацію голові Буської районної ради Богдану Глові, який надіслав запит до керівництва ДП «Буський лісгосп». Копія відповіді на лист додається.

    Пресс-служба ДП «Буський лісгосп»



 

Переглядів: 678 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Володимир Типило  
0
Приємно, що керівництво і адміністрація Буського лісгоспу реагує на питання, які турбують суспільство. Але нажаль ситуація здебільшого не відповідає дійсності. Зокрема, по вирубці у с. Топорів. Є пилорама, яка чудово переробляє контрабандний ліс. Місцевий лісничий вкурсі цього, нажаль я не побачив жодного запису у реєстрі судових справ про притягнення осіб до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Щодо лісової охорони. То наведу простий випадок - місцеві жителі вивозять ліс, який непридатний для подальшого використання і тут повноваження лісової охорони діють, коли вивозять ліс двадцяти кубовими машинами -нажаль немає охорони. Одним із прикладів приховування вирубки лісу наведу особисто, бо був на місці. Це в районі проходження високовольтної лінії. де б мала проходити санітарна вирубка а також чистка, але так сподобалися стовбури, що різали все підряд. Про масштаби реальної рубки невдовзі я оприлюдню фото.

Ім`я *:
Email *:
Код *: