Головна » 2018 » Грудень » 7 » В Буську вшанували військовослужбовців Збройних Сил України, учасників війни на сході та волонтерів
16:22
В Буську вшанували військовослужбовців Збройних Сил України, учасників війни на сході та волонтерів

     У четвер, 6 грудня, в актовій залі Буської дитячої музичної школи відбувся районний захід з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтерів.

В переповненій глядацькій залі зібралась чисельна когорта бущан: представники органів влади району та міста, учасники війни на сході, діючі та демобілізовані військовослужбовці, волонтери, громадськість міста та району, школярі.
Захід розпочався спільною молитвою за українських захисників душпастирів о.Миколи Салабая, о.Андрія Баглая, о.Володимира Залуцького та усіх присутніх у залі.

Хвилиною мовчання бущани вшанували пам’ять усіх борців за волю Української держави. Корзину квітів до підніжжя пам’ятника Незалежності традиційно поклали учасники ООС (АТО) Ігор Генза та Андрій Шаблій.

Звертаючись до учасників заходу, голова Буської райдержадміністрації Петро Мороз відзначив роль українського війська та волонтерського руху у захисті незалежності Української держави.
«Впродовж останніх п’яти років ми стали свідками і учасниками боротьби за справжню українську незалежність, відстоювання свого суверенітету і територіальної цілісності держави. Спочатку на майданах міст і сіл в період Революції Гідності, а далі, з початком російської агресії, на Донбасі. Саме у цей період ми усвідомили, що сильна держава починається з сильної армії: національної, мотивованої, професійної. На перших порах, та й зараз їй допомагають волонтери. Завдяки їм вдалося у надзвичайно короткий термін відновити бойові спроможності війська та стримати натиск ворога», – зазначив Петро Мороз.
Разом з заступником голови райради, учасником війни на сході Романом Фурдою голова РДА вручив грамоти та подяки військовослужбовцям та волонтерам Бущини, зокрема почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток волонетерського руху відзначений директор ДП "Буський лісгосп" Микола Яворський.

За матеріалами "Буського радіо"

Переглядів: 387 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: