Головна » 2020 » Квітень » 2 » УВАГА, ПОЖЕЖО-НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!!!
09:26
УВАГА, ПОЖЕЖО-НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!!!

Щорічна весна швидко і впевнено прийшла на тирени району.

Та з приходом весни, з настанням сухої погоди, зростає ризик виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати - лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні - гинуть птахи, звірі, знищуються їхні домівки. 

В першу чергу зростання кількості пожеж пов’язане з тим, що протягом тривалого часу на території району не було достатньої кількості опадів. Але й разом з тим присутній людський фактор – саме через людське недбальство виникло більшість пожеж на відкритих ділянках місцевості та в межах різних господарств.

            Так за короткий період часу, в березні, сталося декілька масштабних пожеж на території району, зокрема: на «Ясному болоті» біля с. Боложинів; на колишніх колгоспних полях біля с.Грабово; на земельних наділах біля с.Гута; на присадибних ділянка біля с. Янгелівка та ряд інших. Для наведених пожеж характерна одна особливість: боротьбу з вогняною стихією ведуть місцеві вогнеборці та працівники лісової охорони ДП «Буське лісове господарство»

            Дивує людська байдужість місцевих жителів: ніхто не допомагає в гасінні пожежі; в кращому випадку просто спостерігають з власних присадибних ділянок.

            Зовсім незрозуміла позиція органів місцевої влади, які самоусунулися від виконання своїх функціональних обов’язків щодо організації робіт по ліквідації пожеж на території сільських та селищних рад.

 Отже шановні краяни! Дорослі і діти! Бережіть ліс від пожеж. Будьте обережні з вогнем як удома так і на природі. Не допускайте , щоб своїми діями ви спричинили до виникнення лісових пожеж. А якщо виявите загорання, то негайно повідомляйте працівників державної лісової охорони, сільську раду, найближче підприємство, організацію.

Стаття 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф на громадян у розмірі від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 85 грн.) і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 170 грн.).

Нехай вогонь завжди буде вашим приятелем.

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

         ПАМ’ЯТАЙТЕ,ЩО ПРОСТІШЕ ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖІ, НІЖ ЇЇ ПОГАСИТИ!!!

Прес-служба

ДП «Буське лісове господарство»

Переглядів: 376 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: