Головна » 2017 » Квітень » 3 » У Буському районі до Дня довкілля львів’яни разом з лісівниками висадили сотні дерев
10:18
У Буському районі до Дня довкілля львів’яни разом з лісівниками висадили сотні дерев

У Буському районі до Дня довкілля львів’яни разом з лісівниками висадили сотні дерев

Щоб привернути увагу громадськості та молоді до надзвичайно важливої та відповідальнї справи насадження лісів, навесні вже не один рік поспіль під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Наші Надбужанські лісівники завжди беруть активну участь і є організаторами цілого ряду заходів в рамках цієї акції.

У суботу, 1 квітня на території Грабівського лісництва ДП «Буський лісгосп» делегація держслужбовців Львівської обласної державної адміністрації разом із лісівниками-спеціалістами районного держпідприємства провели садіння лісових культур.

Близько сорока держслужбовців із департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва, департаменту внутрішньої та інформаційної політики, департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» висадили більше сотні молодих насаджень на площі 2.1 га в урочищі Гута Грабівського лісництва.

Зазначимо, що такі акції є традиційними і щороку працівники Буського лісгоспу насаджують десятки гектарів нових лісових культур. Але цікавим є той факт, що дане насадження буде експерементальним. В.о. директора держпідприємства Микола Яворський та інженер лісових культур Ігор М’якуш розповіли журналістам Буського радіо, що насадження буде складно-мішане з використанням висадкового матеріалу двох деревних порід: сосни звичайної та модрини європейської. Мова йде про те, що модрина у наших умовах надзвичайно швидко росте і досягає продуктивного віку вже у 50-51 рік, тоді як сосна у 71-80. Насадження за новою схемою плантаційних культур із швидким оборотом рубки передбачає можливість рубки сосни, як мінімум на 10-15 років раніше.

Ще однією особливістю при даній схемі насадження є те, що сосна, особливо у рядах модрини, виступає як ущільнювач для швидкого росту, тому її здебільшого реалізують вже через 5-8 років, як новорічні ялинки.

Цього року загалом насаджено 222 га молодих культур, з них 161 га – це лісові культури і 61 га сприяння природному поновленню, – підсумовує зроблену роботу керівник Буського лісгоспу Микола Яворський.

Крім головного заходу акції – насадження дерев, у лісгоспі заплановавно проведення широкої роз’яснювальної роботи серед молоді щодо важливості збереження та примноження зеленого багатства нашого краю. Лісівниками будуть проведені лекції в школах, практичні заняття з членами шкільних лісництв, перегляд тематичних відеофільмів про значення лісів у життєдіяльності людини, організують екскурсії школярів у лісництва та лісові розсадники.

За матеріалами "Буське радіо"

http://www.buskeradio.in.ua/u-buskomu-rayoni-do-dnya-dovkillya-lviv-yani-razom-z-lisivnikami-visadili-sotni-derev/

 

Переглядів: 500 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: