Головна » 2021 » Квітень » 27 » Семінар-навчання з гасіння лісових пожеж.
15:49
Семінар-навчання з гасіння лісових пожеж.

27 квітня 2021 року на території Верблянського лісництва ДП «Буського лісового господарства» відбувся практичний семінар-навчання з гасіння лісових пожеж.

Дані навчання були організовані спільно з Буським РВ ГУ ДСНС України у Львівській області та екстреною медициною допомоги м. Буськ, з метою відпрацювання тактики гасіння лісової пожежі та взаємодії всіх відповідальних служб.

Відповідно до тактичного задуму, біля соснового лісу виникло загоряння сухої трави, полум’я від якої перекинулося на нижній шар у лісовому масиві з переходом у верхову пожежу.

Контрольована пожежа була виявлена через систему відео спостереження Буського лісгоспу. Повідомлення про пожежу оперативно надійшло лісничому лісництва. На початковому етапі гасіння лісової пожежі здійснювалось силами лісової охорони лісництва.

Внаслідок сильного вітру виникла реальна загроза розповсюдження пожежі на значну площу лісових насаджень, тому, до ліквідації пожежі була залучена лісо-пожежна служба лісгоспу. На місце пожежі прибула пожежна машина підприємства та трактор з бочкою укомплектований мотопомпою для забору і подачі води, які спрацювавши оперативно, цілком ліквідували проблему власними силами підприємства.

Але виявилось, що внаслідок сильного пориву вітру виник новий осередок пожежі в іншому місці. Тому, до його ліквідації було залучено підрозділ ДСНС. На місце події негайно прибув черговий караул ДПРЧ-14 м. Буськ у складі одного пожежного автомобілів марки АЦ8-50(63022)530М. Завдяки злагодженим діям всіх служб осередки пожежі були повністю ліквідовані.

А також було відпрацьовано тактику з надання першої медичної допомоги двом потерпілим особам, які умовно отруїлися чадним димом.

«Тренування пройшли успішно. Всі відповідні служби спрацювали вчасно і оперативно. Бо в питаннях ліквідації пожежі, якщо це трапляється, а, на жаль, такі випадки особливо в літній період непоодинокі, важливо вчасно і правильно приймати кваліфіковані рішення. Діяти оперативно і злагоджено», – прокоментував директор ДП «Буського лісового господарства» Микола Яворський.

Прес-служба ДП "Буський лісгосп"

Переглядів: 324 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: