Головна » 2017 » Червень » 7 » Про строки полювання
10:03
Про строки полювання

Про строки полювання

    Питання відкриття сезону полювання 2017-2018 років на Львівщині обговорювалось на нараді в Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства усіма користувачами мисливських угідь за участю представників правоохоронних органів, Держекоінспекції та Держпродспоживслужби Львівської області. Зважаючи на цьогорічні біофенологічні спостереження та погодні кліматичні умови, абсолютною більшістю користувачів мисливських угідь було прийнято узгоджене рішення, що полювання на водоплавних мисливських птахів (гусей, качок, лисок, тощо) розпочати з 18 години 12 серпня і завершити 31 грудня 2017 року. На голубів та перепілок окремі господарства відкриють полювання з першого серпня.

Беручи до уваги після сезонний облік зайців та зважаючи на значну кількість мисливців області, які полюють на зайців, а також враховуючи пропускну спроможність мисливських угідь, користувачами прийнято рішення, що на зайця русака полювання буде проводитись тільки в польових угіддях, у недільні дні з 26 листопада по 31 грудня 2017 року включно.

На самців кабанів, оленів благородних та їхній молодняк, здатний до самостійного існування з 01 серпня 2017 року до 31 січня 2018 року включно, а на самок кабанів, козуль та оленів благородних з 1 вересня до 31 грудня 2017 року включно.

На білку, бобра, куниць лісову та кам’яну, тхора лісового, єнотоподібну собаку, лисицю, вовка з 1 жовтня 2017 року до 28 лютого 2018 року включно.

На борсука з 1 жовтня до 26 листопада 2017 року.

Колективне та облавне полювання на кабанів, оленів і козуль переважна більшість користувачів мисливських угідь розпочнуть з 28 жовтня і буде воно тривати до 31 грудня включно, а на самців кабанів, оленів благородних та їхній молодняк здатний до самостійного існування, - до 31січня 2018 року включно.

Днями полювання, при індивідуальному полюванні, можуть бути усі дні тижня, при колективному та облавному полюванні тільки субота та неділя. Полювання на зайця русака дозволено тільки в недільні дні.

До прийняття такого рішення та його погодження Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства підходить виважено, враховуючи досвід попередніх років, стан популяцій мисливських видів звірів та птахів, враховуючи пропозиції користувачів мисливських угідь та думку Громадської ради при управлінні.

Серпневе відкриття полювання, мисливці кажуть поміж себе на качок, вважається святковим відкриттям сезону полювання для усіх мисливців тому, що це відкриття є наймасовішим і найбільш популярним та доступним видом полювання для мисливського загалу.

Зважаючи на досвід минулих років та з метою уникнення скупчення значної кількості мисливців в управлінні для обміну контрольних карток перед відкриття сезону полювання, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до мисливців області, щоб не чекали до останнього тижня перед сезоном полювання, а вже приступили до обміну контрольних карток. Також нагадуємо мисливцям області, які документи дають право на проведення полювання: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, путівка чи відстрільна картка мисливського господарства, дозвіл на діагностичний або селекційний відстріл тощо), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Для цього, щоб отримати щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита мисливцеві необхідно звернутись до районного мисливствознавця, який обміняє її в управлінні, або самому обміняти її у мисливському відділі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за адресою м. Львів, вул. Яворницького 8/б (з 8 до 17 години, п’ятниця з 8 до 15год.45хв, обідня перерва з 12 до 12год 45 хв).

Отже, щоб встигнути підготуватися до полювання, звертаємося до всіх мисливців області з проханням – перевірте свої документи, переконайтеся, що вони чинні, обміняйте завчасно щорічну контрольну картку.

Начальник відділу - головний
мисливствознавець Львівського ОУЛМГ

В. Бурмас

Переглядів: 514 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: