Головна » 2021 » Липень » 22 » Перевірка готовності ДП «Буське ЛГ» до пожежонебезпечного періоду 2021 року
16:27
Перевірка готовності ДП «Буське ЛГ» до пожежонебезпечного періоду 2021 року
Перевірка готовності ДП «Буське ЛГ» до пожежонебезпечного періоду 2021 року
Від початку поточного тижня розпочалася перевірка державних підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства до пожежонебезпечного періоду, яку здійснюють працівники облуправління Закарпатської області, – про це повідомив головний спеціаліст відділу охорони, захисту лісу та мисливського господарства Музика Роман.
Відповідно до наказу №322 від 20.05.21 р. «Про проведення перевірок» за участю працівників Закарпатського ОУЛМГ проведено підготовку готовності техніки до пожежонебезпечного періоду та перевіряли готовність лісгоспу до ліквідації лісових пожеж.
Директор ДП «Буське лісове господарство» – Микола Яворський привітав працівників Закарпатського ОУЛМГ на теренах Бузеччини та відразу приступили до роботи перевіряти документацію структурних підрозділів.
В ході перевірки до пожежонебезпечного періоду 2021 року розроблені та затверджені мобілізаційно-оперативний плани ліквідації лісових пожеж по всіх новостворених районах, розроблений план профілактичних та попереджувальних заходів по зниженню небезпеки виникнення лісових пожеж. Лісництвам доведені плани протипожежного облаштування мінсмугами та доглядів за ними.
Підприємство має одну лісопожежну станції (ЛПС) першого типу, яка розташована на центральній садибі за адресою: м. Буськ, вул. Січових Стрільців, 39. ЛПС має 2 пожежних автомобілів, в т.ч. ЗІЛ-131 – 1шт, ЗІЛ-130 – 1 шт. На протипожежний період закріплюється додатково автотракторна техніка з ґрунтообробним обладнанням. В кожному лісництві обладнані пункти зосередження пожежного інвентаря, укомплектовані як і ЛПС підручним інструментом (лопатами, сокирами, граблями, ранцевими обприскувачами та ін.), які доукомплектовані необхідним інструментом.
Для спостереження за пожежною безпекою лісгосп має дві спостережні вишки які обладнані телевізійною системою спостереження (ТСС).
Проводиться виставлення наочної інформації та шлагбаумів, для чого придбано 20 аншлагів та біл-бордів і 40 відповідних знаків на протипожежну тематику.
За наказом №21 від 23.02.2021 р «Про стан охорони і виробничих об’єктів від пожеж і своєчасну підготовку до пожежонебезпечного періоду 2021 р.» з 1 квітня організовано чергування на ЛПС та розпочато пожежонебезпечний період 2021 року.
Інженер охорони і захисту лісу – Тарас Феденишин продемонстрував потужний обприскувач Stihl SR 430, який в ДП «Буське ЛГ» використовується з метою для не розповсюдження лісових пожеж на великі площі. Лісівники здійснили виїзд до лісових масивів для обстеження створених мінералізованих смуг та перекриття непланових заїздів до лісу.
Спеціалісти Закарпатського ОУЛМГ оцінили високий рівень підготовки працівників ДП «Буське лісове господарство» до ліквідації лісових пожеж.
Прес-служба
ДП "Буське ЛГ"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 179 | Додав: victor_147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: