Головна » Архів матеріалів

     ДП «Буський лісгосп» доводить до відома населення що з приходом весни, з настанням сухої погоди, зростає ризик виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати - лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні - гинуть птахи, звірі, знищуються їхні домівки.

Крім того, статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.) і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів до ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: victor_147 | Дата: 06.04.2016 | Коментарі (0)

 Щороку з настанням весни у лісівників починається гаряча пора посадки лісу. Вже протягом 10 років лісівники Бущини проводять всеукраїнську акцію «Майбутнє лісу – в твоїх руках». Відтак, з ініціативи керівництва ДП «Буський лісгосп» в Соколянському лісництві лісівники Бущини спільно з представниками райдержадміністрації та райради долучились у посадці лісу, адже відтворення лісових насаджень, створення нових лісів, як кажуть, свята справа, що працює на майбутнє краю, держави!

       Перед початком роботи зі вступним словом до учасників акції звернувся провідний інженер лісовідновлення ДП Буський лісгосп Ігор Іванович М’якуш, який розповів, що ця акція, за ... Читати далі »

Переглядів: 695 | Додав: victor_147 | Дата: 31.03.2016 | Коментарі (0)

17 березня 2016 року в приміщенні Золочівської РДА відбулась зустріч представників місцевих рад, працівників адміністрації, депутатів районної ради, представників Золочівського та Буського лісових господарств присвячена місячнику довкілля.

Виступали перший заступник голови Золочівської РДА Нижник І.П., який звернув увагу на екологічні проблеми довкілля, вивіз сміття в лісові масиви. випалювання сухої рослинності.

Начальник Золочівського РУ ДСНС наголосив, що в 2015році на території Золочівського району було багато пожеж, пов’язаних з горінням торфу та сухої трави. Тому необхідно, щоб населення більш відповідально ставилось до несанкціонованих підпалів, так як для гасіння 1м2 торфу потрібно близько 1,5 тонни води.

Підсумком зустрічі став девіз – всім разом навести лад в населених пунктах, вздовж ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: victor_147 | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (1)

У ДП «Буський лісгосп» 21 березня 2016року відбулася нарада працівників лісової охорони та головних спеціалістів підприємства з нагоди відзначення Міжнародного дня лісів. Цьогорічне відзначення цієї дати ознаменоване значними здобутками лісівників Бущини: заготовлено і здано на переробку у Львівський насінницько-селекційний центр 4300кг насіннєвої сировини сосни, ялини та модрини; створено лісові культури на площі 75га; інтенсивно виконуються роботи по сприянню природному відновленню лісів.

 

                                                           Пресс-сл ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: victor_147 | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Перший весняний місяць традиційно насичений великою кількість обсягів виконання лісокультурних робіт. Цьогоріч працівники лісової охорони Куткірського лісництва зобов’язались провести лісовідновлювані заходи на площі 13 га, тому доводиться використовувати кожен погожий день.

Слід відзначити, що лісівникам суттєву допомогу в реалізації цих планів надають учні та вчителі шкільного лісництва, небайдужі громадські активісти.

В рамках щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», 17 березня на території Куткірського лісництва, кв 48 вид. 10 було створено лісові культури на площі 1,3 га. Для проведення запланованих лісокультурних робіт були запрошені депутати Глинянської міської ради, громадські активісти, журналісти районної газети, учні та вчителі Куткірського шкільного лісництва, адже понад 1898 га лісових насаджень розташовані на території Золочівського адмі ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: victor_147 | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

   Цьогорічна весна напрочуд швидко і дружно завітала на терени нашого району. А отже у лісівників Бущини гаряча і відповідальна пора – садіння лісу. Доводиться надзвичайно раціонально використовувати кожен погожий день: з раннього ранку до смеркання працюють люди на лісових ділянках, щоб згодом піднявся могутній ліс.

Цьогорічні завдання у лісівників ДП «Буський лісгосп» досить значні: необхідно створити лісові культури на площі 105 га та провести сприяння природному поновленню на 96 гектарах лісових земель.

Та все починається з лісового насіння. Маленька насінина є запорукою вирощування високопродуктивних технічно цінних порід в майбутньому.

А отже, про насіннєву базу основних лісоутворюючих порід нашого підприємства слід подбати заздалегідь. В планах лісівників Бущини ць ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: victor_147 | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

          Як символи весни і емблеми оновлення природи покриють незабаром розсипи веснівок лісові  галявини, заквітчають землю ніжними барвами і, замилувавшись вкотре цим дивом природи, хочеться жити і творити добро для ближнього.
         Але разом із весняною  природою прокидаються від зимової сплячки і збирачі квітів, які у великій кількості  заготовляють їх і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля, хто сприяє квітковому бізнесу заради короткочасного споглядання провісників дикої природи. Особливо багато продається цих квітів напередодні 8 Березня

         Цією статтею ДП «Буський лісгосп» ще раз хоче  привернути увагу тих, хто, не зважаючи на заборону збору і продажу первоцвітів, які занесені до Ч ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: victor_147 | Дата: 04.03.2016 | Коментарі (0)

 

Проблеми лісових пожеж мають місце у багатьох країнах світу. Минулого року найбільші пожежі вирували у Росії, Австралії та США.

Охорона лісів від пожеж – одне з найскладніших завдань, що вирішується працівниками Державного агентства лісових ресурсів України. Під посиленою охороною знаходяться понад 3,4 млн га небезпечних щодо пожеж хвойних лісових масивів. Усього по Україні ця цифра становить близько 4 млн га. Найбільш небезпечними в пожежному відношенні є насадження на півдні, сході та Поліссі України (понад 2 млн га).

У 2015 році в лісах Держлісагентства ліквідовано 2 225 пожеж, якими пошкоджено 2,6 тис. га, у тому числі верховими – 0,2 тис. га. До адміністративн ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: victor_147 | Дата: 25.02.2016 | Коментарі (0)

            Щороку з середини лютого до кінця травня у Львівській області, як і в інших областях України,  відбувається торгівля рідкісними видами ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин.
            Перші букети первоцвітів уже з’явилися на стихійних ринках Львівщини, а справжній «квітковий бум» очікується до 8 Березня.
             З метою охорони ранньоквітучих ендемічних та реліктових і зникаючих рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України, та попередження правопорушень у цій галузі в області щорічно проводиться операція «Первоцвіт».
            В рамках операції «Первоцвіт&raqu ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: victor_147 | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 33 34 »